Helt uppe i varv!

2011-11-28 @ 00:28:47
Såå, nu har jag Skypat med familjen i Philadelphia! Vi pratade i ungefär en timma och det kändes verkligen jättebra! De frågade lite frågor, jag frågade lite frågor men mest så pratade vi bara om allt och fick på så sätt svar på alla våra frågor! Jag fick även prata med deras nuvarande au pair, som också är svensk, och jag ställde lite frågor till henne också och hon berättade om hur det var där och så! Hon trivdes jättebra där och familjen verkar jättemysig! Vi ska maila i veckan och antagligen prata över Skype igen snart, och då ska jag verkligen tänka ut om det är något mer jag vill veta osv. Jag tycker att det känns som ett bra tecken att de också vill fortsätta maila och prata igen! Jag vill så himla gärna att detta ska bli bra, för min magkänsla säger att det är rätt! Men det betyder ju tyvärr inte att familjen känner samma sak, men jag hoppas av hela mitt hjärta att de gör det!

Jag blev så glad och lycklig efteråt så jag var tvungen att varva ner lite. Jag var så himla nervös innan och nu har det släppt, snacka om att jag är trött! Jag ska i alla fall ringa till Cultural Care imorgon och prata med dem och höra hur jag ska göra nu, om man ska fråga familjen hur de kände eller om de är osäkra och vill prata mer osv!

Nu ska jag sova, puss!

Ojojoj!

2011-11-27 @ 21:49:37
Aaahh, nu ringer snart familjen! Jag är helt galet nervös!! Men samtidigt ska det bli så spännande! Vad fort dessa dagarna gick!

Äntligen!

2011-11-23 @ 20:36:12
Ååååh!! På söndag klockan 22.00 ska jag prata med värdfamiljen i Philadelphia över Skype!!! Shit, allting blev så verkligt nu och jag är lite nervös! Men det ska bli så sjuukt kul och jag längtar jättemycket! ÄNTLIGEN!

New match!!

2011-11-22 @ 22:26:22
Igår kväll fick jag en ny match som jag är väldigt intresserad av!! Det är en familj som bor i en stad som heter Boothwyn och ligger i Philadelphia, Pennsylvania! Staden liggen nästan precis på gränsen till New Jersey och den närmsta större staden är Wilmington och det tar ca 25 minuter att köra dit!
De har en pojke som kommer vara ungefär 2½ år när min preliminära ankomst är, vilket är ungefär i mars. De har även hundar och verkar vara en jättemysig familj! Så imorse ringde jag Cultural Care och sa till dem att jag är väldigt intresserad av den här familjen!

Men det absolut bästa är att de redan hade skickat ett mail till mig inatt(igår för dem) där de frågade om jag ville lära känna dem mer genom att prata via Skype i helgen! Och självklart ville jag det så jag svarade dem nyss att jag gärna pratar med dem på söndag, så nu får vi se vad de svarar! Jag är redan nervös så jag kommer vara skapligt nervös på söndag i så fall. Och imorgon måste jag sätta mig ner och skriva ner lite frågor som jag har till dem.

Philadelphia ser grymt fint ut!

Bästa helgen på länge!

2011-11-22 @ 11:22:30
Förlåt för dålig uppdatering!! Men jag har haft fullt upp hela helgen med besök, födelsedagsfirande och utgång! Och de senaste två dagarna har jag helt enkelt varit riktigt trött och bara slappat!
Men jag har i alla fall haft en riktigt bra helg! I fredags kom Julia vid klockan 5 och vi åkte ner till Allum en sväng eftersom hon var sjukt shoppingsugen! Sedan vid 9 åkte vi in till centralen och hämtade upp Ellen som kom ända från Skåne! Vi köpte pizza, åkte hem och satt och pratade hela kvällen! På lördagen blev det också lite shopping, och så gick vi förbi make up store och såg att de hade gratis sminkningar hela dagen. Och jag tyckte det passade så bra eftersom vi skulle ut på kvällen, så vi åkte hem och duschade jäkligt snabbt och åkte tillbaka ner och blev sminkade! Jag fick en skitsnygg sotning med en ganska stark lila färg, eftersom jag skulle ha svart klänning! Tyvärr blev det inga bilder på sminket, eller ja.. Det blev inga bilder under kvällen överhuvudtaget tyvärr, jag glömde av det helt enkelt! Men vi hade i alla fall riktigt trevligt både under middagen här hemma och under utgången i Göteborg!

Jag fick också jättefina presenter, jag fick 3 flaskor vin, ett par skitsnygga fjäderörhängen, body lotion med mangolukt från body shop och ett sådant där parfympaket med Beyonces parfym Heat! Så jag är supernöjd och jag har så hiimla fina vänner♥


Nu ska jag åka iväg en sväng och när jag kommer hem ska jag berätta om en rolig sak som hände igår!

Vad är en mormor?

2011-11-18 @ 16:03:00
Åh, det här är det absolut sötaste jag har läst någonsin! Den här uppsatsen har hängt hemma hos min mormor och morfar så länge jag kan minnas och den är så himla fin! En mormor är en av de finaste människorna som finns och jag saknar min♥


Finbesök!

2011-11-18 @ 14:57:45
Hej!
Vaknade bannemej nästan lika tidigt idag.. Jag är redan arbetsskadad, haha! Nevars, men jag tog vara på tiden lite grann och följde med mamma och hälsade på morfar! Han tycker det är så roligt med lite sällskap och att få prata lite. Och nu sitter jag här och kollar runt lite. Tänkte städa lite strax också, så att det är fint i helgen för då får jag finbesök! Idag kommer Julia och Ellen hit och stannar till söndag och imorgon ska jag som sagt ha födelsedagsmiddag för mina kära vänner!

Jag och Julia tänkte åka ner en sväng till Allum sedan också, hon var tydligen väldigt shoppingsugen, haha! Ellen kommer senare eftersom att hon åker direkt efter jobbet! Så då ska vi åka in och hämta henne på centralen också.

Idag har jag på mig mina nya snygg örhängen från Rock By Sweden. Plus att jag har ett nytt jättefint rosa läppstift!

Förväntansfull!

2011-11-17 @ 22:38:11
Nu när jag har fått en matchning och insett hur spännande det var kan jag knappt vänta tills jag får nästa match! Jag längtar till jag får prata med en familj som jag känner att jag är intresserad av. Att känna att det känns helt rätt, det ser jag fram emot!

Första matchningen!

2011-11-17 @ 19:57:07
Igår fick jag min första matchning med en familj i Elk River, Minnesota! Det var en familj med två barn, en tjej och en kille som var 5 och 3 år gamla. Den åldern är enligt mig perfekt, det är ungefär den åldern jag vill att barnen jag ska ta hand om ska vara i.
Men det som var ett stort minus med den här familjen var att de är kristna och det stod även att de utövar sin religion regelbundet. Och det är något som jag tror att jag skulle känna mig obekväm i eftersom jag själv inte är religiös överhuvudtaget. Men jag sov på saken och sedan ringde jag till Cultural Care kontoret imorse och pratade med en av tjejerna där. Och vi kom fram till att det var lika bra att släppa familjen och gå vidare istället eftersom jag ändå inte var säker på att jag skulle känna mig bekväm med det. Och jag ska trots allt bo med den här familjen i minst ett år och därför tycker jag att man måste ha ganska höga krav.

Men det var i alla fall min första matching och det är kul att märka att man äntligen är med i programmet!


Härlig dag!

2011-11-17 @ 19:07:20
Idag har jag haft en härlig, ledig dag! Vaknade ganska tidigt ändå, åt frukost och duschade. Efter det tog jag en promenad med mina små flickor och sedan gjorde jag mig i ordning. Idag har jag nämligen varit en sväng inne i stan med Carro och kollat lite.. Men det var så sjukt mycket folk så det slutade med att vi åkte till Allum och tog en fika där istället, haha! Men det var mysigt. Jag köpte absolut ingenting eftersom jag måste börja spara pengar ordentligt!

Nu har jag precis ätit och varit ute en sväng med hundarna tillsammans med pappsen! Och nu ska jag slötitta lite på tv tills Böda Sand börjar!

Jobb, jobb, jobb!

2011-11-15 @ 21:19:39
Kaos, kaos och åter kaos på jobbet idag. En av de värsta dagarna på bra länge. Så nu skulle man väl kunna säga att jag är ganska trött. Och jag hade väl tänkt gå och lägga mig nu, men helt ärligt så är jag för trött för att förflytta mig från soffan till sängen.. Haha! Men jag måste väl göra det snart eftersom jag ska upp och jobba imorgon också! Dock så börjar jag 11, vilket är väldigt skönt! Imorgon efter jobbet ska jag även träffa en kompis som jag inte träffat på flera veckor, vilket jag ser fram emot! Vi tänkte ta en fika i stan och bara ta ikapp vad vi missat i varandras liv, haha!

Nej, nu ska jag sova!

Jag kommer bli galen!

2011-11-14 @ 14:58:52
Åh, sedan jag fick mina papper från Cultural Care så har jag kollat mailen ungefär varje halvtimma.. Jag är så spänd och peppad på att få en match nu att jag bara går och väntar.. Haha! Jag pratade med min handledare och hon sa att det oftast tar en vecka innan man får en match och det är ju förståeligt! Tyvärr när det gäller sådant har jag väldigt dåligt tålamod! Jag hoppas i alla fall att jag får min första match i veckan, det är så sjukt spännande!

Man brukar ju säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Födelsedagsfirande!

2011-11-14 @ 12:27:50
I helgen har jag jobbat, som sagt! I lördags hade jag släktkalas och fick mycket bra saker!! Bland annat smycken från Rock by Sweden som är Laila Bagges egna märke och hon har gjort så sjukt mycket snygga smycken! Annars så fick jag också pengar som slinker rakt in på mitt sparkonto till USA!
Men igår var ju min födelsedag, 19 år gammal är jag nu. Dagen började med frukost på jobbet med en arbetskamrat. Jag jobbade bara kort-dag så jag slutade klockan 12, vilket var väldigt skönt! Jag åkte hem, läste lite au pair papper och när mamma kom hem så åt vi en grymt god middag och sedan mös vi framför tvn! Av mina föräldrar fick jag en GHD-plattång, presentkort på Make Up Store och choklad! Så nu ska jag gå till Make Up Store och gå på sminkkurs! Så jag hade alltså en jättefin dag! Och på lördag kommer världens bästa vänner hit och firar mig med middag och utgång! Det ska bli riktigt roligt, för det är så mycket olika människor som kommer! Gamla vänner, vänner från gymnasiet, arbetskamrater! Jag längtar väldigt mycket och jag tror att det kommer bli en riktigt bra kväll!

Dessa snyggingar fick jag från Rock By Sweden!

Bästa brevet på länge!

2011-11-11 @ 22:00:54
Idag fick jag hem brevet med min inloggning till Cultural Care så att jag kan börja matchas med olika familjer i USA! Det är rätt mycket material som man ska läsa igenom och sådär, så det lär nog ta ett tag för jag vill ju läsa igenom det ordentligt såklart! Men jag ska ju inte åka än på ett tag så det är ganska lugnt! Men det verkar vara väldigt mycket bra information och tips.

Nu måste jag sova om jag ska orka upp i tid! 

Allt som jag fick idag!

Kul med jobb!

2011-11-11 @ 20:01:37
Vad härligt det var att jobba idag! Äntligen skönt att få göra något vettigt under dagen, haha. Det var roligt att få träffa kollegorna lite också. När jag kom hem tog jag vara på motivationen och satte direkt på mig träningskläderna och tog med mig James ut en sväng! Vi sprang i ungefär en halvtimma och det var riktigt härligt, denna gången hade jag även tagit på mig ordentligt!

Nu ska jag snart åka in till stan och hämta min bror som är på bio! Sedan ska jag slappa framför tvn och sova tidigt, imorgon börjar jag 8!

Skönhet!

2011-11-10 @ 22:45:23
Beställde precis världens snyggaste klänning som jag tänkte ha på mig nästa lördag! Då ska jag ha födelsedagsmiddag här hemma och efteråt blir det utgång!

Jag tycker att den är helt galet snygg!

Slut på ledigheten!

2011-11-10 @ 21:39:42
Dålig uppdatering idag, men jag har inte haft på datorn på hela dagen. Imorse gjorde jag inte mycket, sov ganska länge och kollade sedan på ett par asvnitt av Gossip Girl. Idag var det även personalmöte på jobbet så jag åkte in till stan och gick på det också! Det är mycket som händer nu just eftersom de flyttar ner julbordet som brukar ligga på 18:e våningen ner till oss, eftersom de ska börja bygga på de gamla tornet plus börja bygga det nya. Det är otroligt mycket som händer nu när de ska bygga det tredje tornet, restauranger som försvinner eller flyttas osv. Jag jobbar alltså på Gothia Towers, på frukostbuffén. Det kommer nog i alla fall bli riktigt häftigt med det nya tornet just eftersom det ska bli ännu högre och det ska bli gångar mellan tornen och allt.

Imorgon ska jag jobba lunchpass 10-15! Det är faktiskt lunchpassen som är de roligaste. Så nu ska jag strax duscha sedan blir det att sova tidigt för en gångs skull!

Det blir nog riktigt bra!

GODKÄND!

2011-11-09 @ 22:31:34
Jag fick ett väldigt roligt samtal förut!! Det var en av de på Cultural Care i Stockholm som ringde mig för att berätta att hon läst igenom min ansökan och godkänt den! Sedan så välkomnade hon mig till programmet och gick igenom lite vad som händer nu! De kommer posta min inloggning hem där all information står och så vidare.. Sedan så börjar matchningen med familjerna!! Det ska bli så jäkla spännande och jag är så sjukt taggad! Kan knappt vänta tills jag får första matchningen!

Nej, nu ska jag kolla på ett avsnitt av Gossip Girl och sedan ska jag sova.
Blev helt förälskad i den här klänningen från Oscar De La Renta som Blair har på sig i ett avsnitt i säsong 4, den är underbar! Och de som säger att man inte kan ha rött med rosa, här är beviset på att det fungerar alldeles utmärkt!

Det gör mig glad!

2011-11-09 @ 14:39:00
Jag fascineras av äldre människor som fortfarande ger sig den på att de ska ta samma promenader som de alltid gjort, i hela sitt liv. Det bor en man här i närheten, han är ca 90 år och han är dagligen ute med sin lilla hund Olga och går. Nu menar jag inte att han tar en liten promenad längs med husen, utan han ger sig ut i skogen. Idag mötte jag honom ute och han är så himla gullig. Jag tycker att det är helt otroligt att han tar samma promenader som jag gör med sin hund. Jag stannade och pratade med honom lite eftersom han är himlans trevlig! Jag blir så glad när jag ser sånt!
Något annat som gör mig glad är också när man är ute och går med hundarna, för då möter man verkligen himla mycket trevliga människor! Alla tycker att det är trevligt att stanna och småprata lite, även om man är totala främlingar. När man har hund så har man något gemensamt och därför känns det inte konstigt att man pratar med varandra, även fast samtalet inte alltid handlar om hundarna. De senaste promenaderna jag har tagit nu på vardagarna när jag varit ledig, då har jag mött olika människor nästan varje dag.

Promenad och trötta tjejer!

2011-11-09 @ 12:45:59
Jag var precis ute på en långpromenad med mina tjejer! Det är riktigt härligt väder ute och det enda som saknas är solen! Vi var ute ganska länge och det blev till slut ungefär en 5 km lång promenad. Så nu ligger dem och sover som stockar. Det är faktiskt ganska skönt för mig, eftersom Maia har en sådan extrem energi hela tiden så slappnar hon av lite och man kan göra något själv, haha!

Nästa superstjärna?

2011-11-09 @ 10:20:00
Haha, riktigt söta tjejer som släpper loss under reklampausen på Ellen DeGeneres Show!

Dagen vi har väntat på!

2011-11-09 @ 09:45:00
I förrgår ringde min handledare på Cultural Care Au Pair och rent ut sagt gav mig en fet spark i baken. Vilket jag tyckte var grymt bra, hon frågade mig hur det gick med min ansökan och jag sa att jag kört fast totalt med mitt personliga brev. Men hon ville ändå att jag skulle skicka in min ansökan inklusive så långt som jag hunnit med mitt personliga brev. När jag gjort det så skulle hon läsa och ge mig feedback. Och sedan skulle hon ringa mig och så skulle vi sitta ner, båda två med min ansökan framför oss och läsa igenom den och rätta till det som kunde bli bättre. Och detta fick mig såklart att sätta fart, för jag ville ju bli klar med resten av mitt personliga brev innan hon ringde, så att jag bara kunde lägga till det i efterhand.

Så igår tog vi 30 minuter och rättade till min ansökan. Hon tyckte att det såg jättebra ut och det gjorde mig superglad, eftersom jag känner att jag verkligen tagit mig tid och lagt ner min själ i att det ska bli bra. Och jag känner mig själv väldigt nöjd. Så igår skickade jag äntligen in min ansökan och nu väntar jag bara på att jag ska bli godkänd till programmet, vilket jag hoppas få reda på innan fredag om allt går som det ska!

Detta betyder alltså att processen väldigt snart börjar och att jag snart kommer kunna få kontakt med familjerna. Åh, vad jag har längtat efter den här dagen! Det är som att världens största sten bara har trillat av från mina axlar. Jag har haft en sådan sjuk ångest inför detta, just eftersom att jag helt enkelt vill att min ansökan ska bli bäst! Prestationsångest tror jag att man kallar det.. Men jag är nöjd och därför tror jag att detta kommer bli riktigt bra!

Irriterad på kylan.

2011-11-09 @ 00:37:58
Okej, helt allvarligt så tror jag inte att inlägg med två veckors mellanrum räknas som regelbunden uppdatering.. Haha, men i alla fall så är jag tillbaka för några dagar. Eller vi får väl se hur länge jag stannar den här gången? Tidigare idag var jag ute på en promenad med Carro, vi var ute ca en timme och det var skönt! Väldigt kallt ändå och det är så irriterande för att kylan kommit så sjukt fort, eller hur? Jag hade ändå på mig underställ, t-shirt och träningsjacka.. Och jag frös, men det är ju trots allt november!

Det är bara att acceptera att vintern snart är här. Men jag kan inte låta bli att deppa lite när jag tänker på att vi skulle åka till Thailand om ca 2 månader förra året. Tänk om det hade varit likadant i år? Underbart hade det varit. Det räckte så gott och väl att bara komma iväg i 2 veckor för att sedan tycka att resten av vintern var helt okej!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt till av Gossip Girl och sedan ska jag sova!
Passar även på att slänga in lite random bilder från Thailand 2010/2011, eftersom att jag saknar det så mycket.
Haha, glada tjejer på moppetur i sina snygga hjälmar?






Jag vill bara ligga på stranden hela dagarna och svettas i 50 graders värme. Och sedan på kvällen vill jag åka ner och gå längs stranden, hitta en restaurang vi gillar och äta underbar mat. Det är då livet är som allra bäst!

RSS 2.0