Resan till DC

2012-03-28 @ 22:14:57
Jag tänkte berätta om helgen i DC! Vi åkte tidigt på lördag morgon och kom fram någon gång runt ett på dagen, då gick vi direkt till hotellet och checkade in samt lämnade våra väskor. Direkt efteråt gav vi oss ut och började vårat turistande! Vi hann se mycket saker under dagarna vi var där, t.ex. Vita huset, Jefferson Memorial, Georgetown/Georgetown university, Chinatown och alla de där sevärdheterna. Man kan säga att vi till slut blev riktiga turister eftersom vi fick nog av regnet och köpte oss varsin av de där fula regnponchosarna.. haha! Även om vädret var kasst och vi blev dyngsura så vandrade vi runt och kollade på allt innan vi började gå tillbaka mot hotellet för att göra oss i ordning inför kvällen. Jag hade pratat med Christine och vi hade bestämt att vi skulle följa med henne och hennes vänner ut på lördagkvällen. Så vi mötte upp dem senare på kvällen och gick ut på en klubb i DC. Vi hade en riktigt rolig kväll och vi dansade hela kvällen! Det var även roligt att få träffa lite nytt folk här i USA!
Så det blev en sen kväll men trots det tidigt uppstigning på söndagen för att hinna se så mycket som möjligt den dagen också, så då fortsatte vi vårt turistande! Vädret var lite bättre den dagen, vi slapp regnet. Vi gick runt fram tills klockan var ungefär tre, då vi alla tröttnade och gick till stationen för att vänta på bussen som sedan gick vid fem.

Sammanfattat så hade vi en toppenhelg och det var riktigt roligt att få se DC. Det är en stad som jag tyckte om jättemycket och som jag gärna åker tillbaka till någon gång!


Dagarna som varit

2012-03-28 @ 19:05:55
Idag är jag och lillkillen ensamma hemma och då har allting gått jättebra(Vi brukar inte vara ensamma eftersom min värdpappa ej har ett jobb och går hemma mycket)! Vi har lekt med lego, spelat spel och lagt lite pussel. Sedan så städade vi hans rum, eller ja.. han kollade på och sa att han hjälpte till. Nu har vi precis ätit lite lunch och nu ska han sova. Så nu är jag på ett sätt ledig, även om jag inte kan lämna huset. Tänkte passa på att tvätta lite och även träna. De har löpband och crosstrainer nere i källaren, men än så länge har jag inte känt att jag har hunnit/velat träna något.. Men nu är det dags!

Denna veckan har faktiskt gått ganska fort och imorgon är det redan torsdag. Men det har varit lite annorlunda denna veckan eftersom lillkillen har spring break, så han har varit hemma från skolan. Men vi har hållit oss sysselsatta, vi har bland annat haft playdate med mina au pair vänner och deras värdbarn och igår var vi på ett museum för barn där de kan springa runt och prova på massa olika saker och experiment, vilket verkade väldigt uppskattat och vi hade väldigt roligt.

På fredag är jag ledig hela dagen och då ska jag antagligen åka iväg med en tysk tjej här och shoppa lite, vilket jag ser fram emot! Dock jobbar jag lördag men bara mellan 7-1, så det finns ändå tid kvar att spendera helgen på ett bra sätt!
Igår så var jag och Johanna hemma hos Jessica och just nu är det vi tre som är svenskarna här i området! I alla fall så pratade vi om vad vi ville göra under året och så kollade vi runt lite och planerade lite grann. Om allt vi vill göra går i lås så kommer vi ha galet roligt!

Förresten, jag ska berätta om helgen i Washington också och lägga upp lite bilder! Tänkte försöka göra det senare idag, men det kommer i alla fall! Ikväll är det det vanliga Starbucksmötet som alltid är på onsdagar, så efter att jag slutat vid klockan sex åker vi direkt till Jessica och sedan till Starbucks. Det blir en lugn men bra kväll!

One month

2012-03-28 @ 02:05:07
Idag är det en hel månad sedan jag lämnade Göteborg och Landvetter flygplats och åkte till NY. En månad.. Och samtidigt som tiden har gått ganska fort så känns det som att jag har varit här i en evighet. Alla säger att de första sex månaderna går hur långsamt som helst och att de sista månaderna bara flyger iväg.. Men jag hoppas att dessa första månaderna ändå går hyfsat fort så att man slipper känna att man hela tiden måste kämpa sig igenom veckorna. Jag känner hur mycket jag har lärt mig om sig själv under de senaste veckorna, och jag har insett vad som är viktigt här i livet. Just nu vill jag bara njuta av mitt år här, men i början är det som sagt lite kämpigt! Jag är glad att jag har mina fina vänner här i USA, samt min älskade familj och de bästa vännerna hemma som stöttar mig till 120%. Jag saknar er där hemma jättemycket, men jag hoppas ändå att vi inte ses förrän om ett år!
Puss

Snart helg

2012-03-23 @ 19:52:46
Hej på er!
Denna veckan har det varit underbart väder, runt 20-25 grader och strålande sol. Så jag har försökt ta med lillkillen till parken så mycket som möjligt. Mest för att det är skönt att vara utomhus i det fina vädret men även för att få komma ut ur huset lite grann. Så idag var vi i parken på förmiddagen tillsammans med några au pair vänner till mig och deras värdbarn. Det var jätteroligt att umgås lite med dem samt att barnen fick träffa varandra! Just nu är jag ledig eftersom han sover, så jag börjar jobba igen klockan fyra. Jag har skypat med familjen och det var såå skönt att prata med dem, och nu tänkte jag snart ta en dusch. Jag har tre timmar kvar att jobba, sedan är det HELG!

Ikväll ska jag åka iväg med Johanna och en tysk tjej som heter Nadia plus hennes pojkvän. Vi ska äta ute och det blir antagligen Friday's. Sedan åker jag direkt hem till Johanna eftersom jag ska sova över där inatt, så att det blir enkelt imorgon att bara ta bilen och åka till stationen. Där ifrån tar vi tåget in till Philadelphia och sedan tar vi bussen till Washington DC. Jag är så himla taggad inför helgen och det ska bli riktigt roligt! Jag kommer ta massa bilder som jag delar med mig av sedan när vi är tillbaka!

Dagens craving: Svensk tacos. Det hade varit så himla gott så jag vet inte vad. Här har de inte alls samma saker, inte kryddan och det där goda. Och så har de bönor i tacosen.. Nej tack!

My room

2012-03-21 @ 19:41:26
Jag tänkte att ni kanske ville se hur jag bor här borta i USA. Eller ja, hur mitt rum ser ut.. haha! Vet inte om jag får visa huset, eftersom jag fortfarande inte fått svar på om jag får lägga upp bilder eller inte.. Men det kanske kommer senare! Såhär ser i alla fall mitt rum ut. Jag tycker om rummet jättemycket, det är så fint!

Nu kommer snart Johanna och hämtar upp mig och så ska vi åka till Starbucks för att träffa de andra tjejerna! Mysig kväll!

(Mamma och pappa, kan ni tänka er att det har sett såhär fint ut i rummet i snart 3 veckor? haha, puss)


De bilder som jag inte hann limma in i min fotobok innan jag åkte får pryda spegeln, fint♥

Och till rummets bästa del..

Cherry Blossom

2012-03-21 @ 12:11:42
Titta så fint! Det är sådana träd som vi ska se på lördag! Det är helt otroligt hur de gör en helt festival runt hela grejen bara för att träden blommar och för att det är ett tecken på vår. Men det ska bli jätteroligt att gå och det ska bli väldigt roligt att få se Washington DC! Jag är jättetaggad och vill åka nu!! Haha, men det är samtidigt kul att ha en resa att se fram emot!

Nu ska jag gå och väcka upp lillkillen och sedan ska jag göra frukost och få iväg honom till dagis. Vi hörs senare! 


Washington DC

2012-03-21 @ 02:52:20
På de dagar som jag jobbar så kan jag väl inte direkt påstå att det händer överdrivet mycket.. haha! Idag har jag i alla fall varit ute i det underbara vädret, tror det var 25 grader, om inte ännu mer! Så jag och lillkillen spenderade eftermiddagen i parken, jättehärligt!
Jag försöker i alla fall hitta på något på kvällarna och idag var jag och Johanna och gjorde lite ärenden. Vi tog en sväng förbi Target, satte oss på Starbucks(såklart) och sedan åkte vi till banken för att jag behövde sätta in min check på kontot. Jag fick med mig ett par skor hem från Target, samt shampo och balsam.. Haha! Har redan köpt två par skor.. Inte bra! Men det behövdes nu när det är så varmt och skönt, eftersom jag inte tog med mig några sommarskor alls.

Förresten, igår gjorde vi en jätterolig sak! Vi bokade en resa till Washington DC nu till lördag-söndag!! Vi ska dit och kolla på Cherry blossom och så tror jag även att Cherry blossom-festivalen drar igång på lördag, så det ser jag fram emot jättemycket! Jag ska åka tillsammans med Johanna, Verena och Jessica! Tre goa tjejer och jag tror att vi kommer ha väldigt roligt!

Nu ska jag sova eftersom det är ännu en jobbdag imorgon, men det är onsdag, vilket betyder att halva veckan har gått! Haha.. Längtar så mycket till helgen just nu!

My new shoes!

Shopping och Ruby's

2012-03-19 @ 02:36:48
Då var ännu en helg över, de bara flyger iväg. Imorgon är det jobb hela dagen, eftersom lillkillen inte går i skolan på måndagar. Så då tänkte jag ta med honom till biblioteket för lite Storyreading and Sing along. Det tycker han om jättemycket och efteråt så ska vi gå till parken. En annan au pair som jag har träffat brukar också vara där med sitt värdbarn, så vi tänkte mötas upp där och låta barnen leka lite..

Idag har vi varit på King of Prussia igen!! Det var jag, Johanna, Verena och en ny tjej som kom hit i fredags, Jessica! Hon är också svensk så det är lite roligt tycker jag! Det är skönt att ha svenskar omkring sig här borta, det känns som att man kan slappna av ordentligt med dem.. På ett ungefär. Jag shoppade faktiskt kläder idag! Dock så shoppade jag inne på H&M.. Så det var ju kanske inte jätteroligt eftersom jag faktiskt kan få tag i de kläderna hemma i Sverige också, men jag är nöjd ändå! Det blev två klänningar och ett par ballerinaskor. Jag måste ju börja skaffa sommarkläder nu när vädret är så fint här!
Efter shoppingen åkte jag hem och umgicks lite med värdfamiljen, sedan åkte jag och Johanna iväg igen för att möta upp Sina och Kim på Ruby's för middag! Det var verkligen ett riktigt amerikanskt ställe, sådant som man ser på filmer! De hade jättegod mat så nu är vi mätta och belåtna.

Nu hade jag faktiskt tänkte sova tidigt för en gång skull, klockan är nu 21.30 här! Så det ska bli skönt att få ganska många timmars sömn inatt! Vi hörs antagligen imorgon!


I want to go back

2012-03-17 @ 20:44:07
Åh, vad jag vill åka tillbaka till NYC.. Snarast! Hoppas på att det blir en resa dit om ett tag!

En av mina favoritbilder som jag tog när vi var där under den första veckan:

Underbara vår

2012-03-17 @ 19:48:49
För er som vill bli lite avundsjuka.. det vår här borta, eller nästan rättare sagt svensk sommar. I veckan var det mellan 20-25 grader. Det är helt underbart och man vill vara ute hela tiden!
Igår hade jag en jättetrevlig kväll på Friday's med några tjejer här. Sedan åkte jag och Johanna hem till henne för en sleepover. Vi hade en liten planerarkväll också och funderade ut vad vi ville försöka hinna med att göra under året. Jag håller tummarna och hoppas på att vi kommer se mycket under tiden vi är här! Vi somnade väl inte alltför sent igår och sov till ca nio imorse. Det går verkligen inte att sova ut länge här.. Vet inte riktigt varför, kanske för att man är ganska van vid att gå upp tidigt? I alla fall så slappade vi i sängen tills det var dags att ge sig iväg mot Starbucks för frukost med Verena. Så jag har spenderat min morgon på uteserveringen i det varma vädret, inga fel där inte! Nu tar jag det lite lugnt på rummet, funderar på om jag kanske ska gå på en promenad. Jag jobbar ikväll och börjar klockan fem, men sedan när jag har lagt honom och sådär så kommer Johanna över och håller mig sällskap resten av kvällen! Så det blir en bra lördag också, trots att det inte är jätteroligt att behöva jobba en lördagkväll! Men jag överlever.

Vi hörs någon imorgon eller på måndag!


Härlig dag

2012-03-16 @ 23:17:33
Idag har jag varit ledig hela dagen. Så jag passade på att sova ut imorse och vaknade lite efter nio. På morgonen så kollade jag på tv, tog en långdusch och slappade. Sedan följde jag som sagt med Johanna och hennes hostkids till parken.. De är så himla gulliga! Hon tar hand om tre små barn och det var jätteroligt att få träffa dem ordentligt.

Nu kollar jag lite på tv igen och väntar på att min värdmamma ska komma hem. Sedan kommer Johanna och hämtar mig, så ska vi åka till Target och handla lite godsaker inför våran sleepover ikväll! Sedan ska vi åka till TGIF och träffa upp några tjejer för lite middag! Så jag tror att detta blir en toppenfredag.

Fick förresten brev idag och ursäkta mig, men vad är det för jäkla stavning på mitt namn? Hahah.. Det fulaste jag sett. Det roliga är att de borde ha mitt namn ordentligt eftersom det är företaget där jag har min försäkring under året, eftersom jag finns med i deras system. Och jag har ju fyllt i mitt namn som det är från början. Fick även med ett kort, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, där det står på samma sätt. Borde kanske ringa och säga till om det? Men det är ett senare problem.. Fult var det i alla fall, haha!

Nu ska jag göra mig klar för att åka iväg! Vi hörs imorgon!


We can burn brighter than the sun

2012-03-16 @ 04:20:01
Här är några låtar som vi har skruvat upp volymen ordentligt under när de kommit på radion i bilen. Det kommer vara låtar som påminner mig om de första veckorna här.. Jag gillar verkligen när man sätter på en låt och direkt minns en viss period i sitt liv.

Fun. – We Are Young - feat. Janelle Monáe - Vår absolut favorit!!
Outasight – Tonight Is The Night
Drake – Take Care
K'NAAN – Is Anybody Out There?

De senaste dagarna

2012-03-16 @ 03:55:48
Okej, varnar för väldigt långt inlägg.. haha!
Känner mig just nu ganska omotiverad till att blogga. Men livet här rullar på, med sina svackor upp och ner. Det roliga är att under dagen tycker man att det går jättedåligt och man vill bara lämna allt som har med au pair jobbet att göra. Men när man sedan på kvällen tänker tillbaka på händelserna under dagen så tänker man alltid "Det har ju ändå gått ganska bra idag om man tänker efter ordentligt". Det känns i alla fall att jag börjar lära känna familjen mer och mer.. Vilket känns skönt och jag vågar liksom ta för mig mera nu osv. Jag gillar verkligen området här och alla människor jag har träffat hittills. Det är det som är det bästa med au pair jobbet, man träffar andra au pairer som sitter i exakt samma sits. Det är jättelätt att träffa nya vänner eftersom alla vet precis hur du känner och vad du vill med ditt år.

Okej, så de senaste dagarna som har varit så har vi shoppat på King of Prussia som jag skrev att vi skulle göra. Jag har jobbat sedan i måndags och gjort lite roliga saker på kvällarna. Vi har även varit i parken mycket med lillkillen. I måndags var vi ute med tjejerna och hade en liten avskedsmiddag för Emma. Vi var på en japansk restaurang där man satt vid ett bord där även kocken stod och lagade maten framför en, sedan kastade han även mat som vi skulle försöka fånga, haha. Det var väldigt roligt och en lite udda upplevelse som jag gillade! I tisdags fyllde Emma år, så då hade vi först familjemiddag, sedan kom tjejerna över hit och vi åt tårta! Det var en galet stor chokladtårta som var helt underbart god. Tog tyvärr inga bilder med min kamera, men om jag på något sätt lyckas få Emmas bilder så ska jag visa er tårtan! Och igår då, så åkte Emma iväg för att påbörja sin sin resmånad innan hon åker hem till Sverige igen. Alla var så ledsna och det var en sorglig dag. Hon kommer verkligen vara saknad här, men jag hoppas att jag kan ta över efter det fina jobb hon gjort med vårt värdbarn och göra ett lika fint jobb jag med!

Så idag var första dagen jag jobbat heeelt själv. Hela morgonen och dagen gick jättebra, tills jag skulle väcka honom efter hans nap. Då hade han en ganska stor meltdown och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Värdpappan var inte hemma och det var allt han ville, träffa sin pappa. Han kom dock hem efter ca 20 minuters gråtande och skrikande, så då blev allt bättre på ett ögonblick. Och efter det så har han varit på jättebra humör. Men saken är ju den också, att han är förvirrad över allt som pågår och han fattar fortfarande inte varför jag är här. Så det lär nog ta några veckor innan han inser att jag kommer stanna här. Så det är bara att bita ihop, försöka tänka positivt och kämpa på!

Imorgon har jag hela dagen off, vilket är såå skönt. Värdpappan och värdbarnet ska åka iväg till farmorn i New Jersey och de har inte riktigt frågat ordentligt om jag vill följa med, utan typ sagt att om jag vill så ska jag säga till. Vilket jag tycker är jätteskönt, eftersom jag sett fram emot att få sova ut och ha huset för mig själv imorgon en stund. Så inatt blir det i med öronpropparna för att kunna sova så länge som möjligt, haha! Så imorgon ska jag ha lite Skype-dejter, städa lite och sedan följer jag med Johanna och hennes hostkids till parken en stund! Och på kvällen blir det middag ute med några tjejer och sedan sleepover hos Johanna! Ser fram emot en bra fredag!

Nu blev detta en hel novell, haha.. Och så tänkte jag lägga in lite bilder från de senaste dagarna. Har dock fortfarande inte riktigt fått svar av mina hostparents om jag får lägga upp bilder här på bloggen som involverar dem eller deras barn. Men ska fråga igen någon gång snart, så förhoppningsvis får ni se lite bilder från min vardag också!

Har shoppat mina första saker på Victoria's Secret, I love it!

Hemlängtan

2012-03-14 @ 14:37:28
Idag har jag en rejäl hemlängtan.. Vaknade med världens klump i magen. Den andra au pairen åker idag, så från och med i eftermiddag är jag on my own. Det känns bra att jag ska få börja komma in i mina egna rutiner och sådär, men samtidigt känns det jobbigt eftersom hon har varit ett så bra stöd den första veckan. Men just nu hade jag velat byta med henne och ta flyget hem till Sverige. Försöker tänka positivt och tänka på att året kommer bli toppenbra! Men just nu är det svårt, även om jag vet att jag kommer hitta på massa roliga saker framöver! Jag får bara helt enkelt försöka hitta på saker så mycket som möjligt, så att jag inte tänker på det så mycket.

Jag tror även att de första veckorna kommer vara jobbigast, innan man kommer över den där gränsen då man känner sig hemma och trivs ordentligt. På fredag är jag ledig och senare på kvällen har jag en sleepover hos Johanna att se fram emot! Jag är så glad att jag har henne här!

Philadelphia

2012-03-11 @ 17:07:02
Igår var vi som sagt med värdfamiljen på Shady Maples Smorgasbord och åt frukost. Det var grymt stort och det var hur mycket folk som helst. Och man kunde verkligen få tag i vad som helst att äta, men den bästa delen var att de stod i restaurangen och gjorde färska pannkakor, omeletter, äggröra och ja.. allt möjligt! Pannkakorna var nog den godaste delen, haha.. Men det var även kul att testa på lite saker som man inte ätit innan! Det var sammanfattat jättegott, men en del saker kommer man kanske inte riktigt äta igen.. Amerikanarna har ganska mycket konstig mat, om man ska säga så! Haha.. Min mage har börjat reagera på all annorlunda mat jag ätit denna veckan så jag går typ runt och mår illa hela tiden, men jag hoppas att den vänjer sig snarast.

När vi kom hem från vår lilla mysiga roadtrip så tog vi tåget in till Philadelphia. Jag, Emma och Johanna mötte sedan upp en vän till mig från Au Pair Training School som även hon bor här i närheten. Vi bestämde oss för att leka turister och gå till de bra ställena istället för att shoppa. Vilket jag tyckte var roligt eftersom vi hade Emma med oss som kunde visa oss runt lite grann!

Tänkte att jag slänger in lite bilder från gårdagen också!
Idag är det shopping som står på schemat, äntligen! Vi ska åka till King of Prussia som är ett av USAs största köpcentrum!! Gissa om jag ser fram emot det, haha!


En vecka i värdfamiljen idag

2012-03-10 @ 06:07:58
Okej, så de senaste dagarna har jag jobbat varje dag. Men idag var det lite speciellt eftersom vi åkte till värdpappans föräldrar i New Jersey. Det var väldigt roligt att träffa hans familj och de var supertrevliga! Vi åkte även ner till stranden och gick på "the board-walk" och åt världens godaste pizza. Så idag blev det en heldag i New Jersey, riktigt roligt!
Nu ikväll så har jag varit på bio med tre tjejer här i närheten och sedan gick vi till Hooters. Jag tyckte inte riktigt om den restaurangen.. Det är ju lite speciellt och maten var inte jättegod, men det funkar! Jag hade i alla fall en väldigt trevlig kväll! Vi såg på filmen Project X, som var rätt rolig men spårade ur en del i slutet.. Haha! Och herregud, vi tog en mellanpopcorn och en mellandricka, de är g-i-g-a-n-t-i-s-k-a!! Mellandrickan är större än en stor dricka hemma, galet!

Imorgon blir det upp tidigt igen för att åka iväg med värdfamiljen och äta frukost på något ställe här i närheten. De säger att det typ är den största frukosten någonsin, och att vi egentligen inte borde ätit något idag för att spara oss till imorgon.. Haha! Så nu har jag höga förhoppningar på det, meddelar sedan hur gott det var! Vår värdmammas föräldrar bor även där så kanske får jag träffa dem också. Och, Amish-folket bor i den staden, så antagligen kommer man skymta lite amish-människor imorgon!
Efter det tar vi tåget direkt in till Philadelphia och går på lite sightseeing med vår alldeles egna guide Emma, som ska visa oss vad man borde se! Sedan så kan jag väl tänka mig att det blir lite shopping också.. Haha! När vi kommer hem ska vi laga middag hos Johanna, vi tror att det blir Tacos!


Rollerskating

2012-03-08 @ 09:40:00
I lördags, tror jag, var vi och åkte rullskridskor på ett ställe här i närheten. Jag tyckte det var jätteroligt samt att det var en sådan där typisk amerikansk sak att börja med första kvällen, haha! Jag trodde att det skulle vara jättesvårt, men det tog ett tag sedan gick det finfint! Tänkte bara slänga in lite bilder på när vi åkte!

I söndags var vi i West Chester en sväng och åt på restaurang där de hade grymma hamburgare. Sedan drog vi till Kiwi och åt Frozen Yoghurt. Kolla bilden längst ner, visste ser det gott ut?


Nu säger jag godnatt

2012-03-08 @ 04:53:56
Det var roligt att träffa lite folk idag, de som man redan träffat samt nya. Vi satt på Starbucks till klockan nio, då de stängde.. Sedan handlade vi lite och nu sitter jag här i sängen och somnar snart! Imorgon är det jobb som gäller och då stiger vi upp klockan halv sju. Lillgrabben går i skolan imorgon några timmar så då ska jag och Emma passa på att baka lite, vi hade tänkt kanelbullar! Det är så roligt när man säger svenska ord för de, i alla fall värdmamman, försöker själv säga dem och det låter så kul när de verkligen försöker. "Kannellbollur", så låter det på ett ungefär!

Helgen är även väl planerad och jag ser väldigt mycket fram emot den!! Ni får höra sedan vad det är som händer! Nu ska jag sova, jag måste få min sömn.
/Emelie

Starbucksmeeting

2012-03-08 @ 01:11:24
Ikväll är det dags för mitt första Starbucksmeeting. Några av de tjejer som är i samma au pair grupp som mig brukar ses på det varje onsdag. Det ska bli roligt att få träffa lite nya tjejer och även några som man redan träffat! Det sorgliga är bara att det är mitt första och Emmas (den andra au pairen) sista.

Nu ska vi dra! Vi hörs!

En liten uppdatering!

2012-03-06 @ 17:07:45
Jag kände att jag var tvungen att skriva något här i alla fall. Jag ville bara tala om för er att jag har kommit fram till värdfamiljen och har det bra! Bara så att ni vet att jag lever, haha! Men jag kommer antagligen uppdatera lite bättre ikväll med några bilder och sådär. Och jag tänkte berätta lite om vad jag har gjort de senaste dagarna! Nu ska vi snart åka och hämta lillgrabben från skolan, och det är jag som kör! Jag började köra igår och det är lite scary, mest eftersom alla andra kör som dårar och för att man inte riktigt känner till alla skyltar och sådär, men än så länge tycker jag att det har gått bra!

Vi hörs snart då!
/Emelie

New York City - I love you!

2012-03-02 @ 07:17:00
I don't know were to begin.. Herregud! I hela mitt liv har jag dröm om den där staden och jag har bara fått höra hur det är genom andras berättelser. Men att få uppleva det själv var verkligen helt otroligt. Det var så.. overkligt, att stå där och se allt det där som man har sett på film. Jag älskar NYC!

Vi åkte alltså på en guidad tur och besökte alla möjliga sorters platser. Först åkte vi på The Staten Island Ferry, och då såg vi ju Frihetsgudinnan och allt det runtomkring. Sedan åkte vi runt i NYC och vi såg så himla mycket! Vi besökte bland annat Carrie Bradshaws trappa på Perry-street, där hon bor i Sex and the city(!!), Times Square, Central Park och alla de där stora ställena som man bara måste se. Och sedan till det bästa.. Vi var uppe på högsta våningen på Rockerfeller center! Det kallas för Top of the rock och där finns en helt amazing utsikt! Vi kom upp när det fortfarande var ganska ljust ute, men det mörknade efter bara en liten stund och då blev utsikten ännu bättre!!

Slänger in lite bilder också. Nu ska jag sova! Imorgon flyttar jag till Philadelphia och min värdfamilj!!!
/Emelie


RSS 2.0