Euphoria

2012-05-27 @ 03:51:10
Även om man är helt isolerad från nästan allt som händer i Sverige här borta så har jag faktiskt inte kunnat undgå att förstå att Loreen vann Eurovision Song Contest ikväll! Det är helt otroligt och jag blir så himla glad! Hemma är jag vanligtvis insatt i Melodifestivalen och tycker det är väldigt roligt, men när vi idag försökte kolla live här borta på ESC så hackade det jättemycket.. Det var lite tråkigt, men jag är bara glad att Sverige vann!

Hennes låt var grym och hon förtjänade verkligen att vinna! Så nu ska det bli roligt att ESC kommer hållas i Sverige nästa år!

Jag och Sandra har haft en grym dag vid poolen och jag har fått massa färg! På eftermiddagen åkte vi ner till Tyson's en sväng för att fixa lite.. Imorgon ska vi tillbaka till poolen och ta det lugnt och sedan på kvällen ska vi antagligen åka in till Washington DC!

25 maj

2012-05-26 @ 06:43:49
Hallå!
Denna jobbdagen var superlångsam. Imorse kunde vi inte åka någonstans eftersom det skulle komma hit en man från min värdmammas försäkringsbolag och kolla på skadan från läckan som blev efter att AC:n flippade ur.. Han skulle komma mellan 9-11, och självklart kom han inte förrän halv 11. Sedan gick vi och hämtade mitt äldsta värdbarn vid bussen, vi åt lunch och sen spelat spel. Resten av eftermiddagen spenderade vi i parken, det var så himla fint väder ute! Jag tror att vi hade ca 30 grader idag, underbart!

Sedan vid halv sex så slutade jag och då kom Sandra hit och hämtade mig, vi hämtade Hanna och åkte sedan till Tyson's Corner. Där shoppade vi lite och jag drömde mig bort i Michael Kors butiken.. Sedan åkte vi hem och lagade tacos, som blev så himla gott!! Godaste jag har ätit sedan jag kom till USA. Nu har vi kört hem Hanna och ska strax sova, klockan är trots allt halv ett här.. haha! Imorgon öppnar poolen här i lägenhetsområdet jag bor i, så jag och Sandra ska dit och hänga hela dagen.. Och jobba på våra brännor, det ska bli riktigt skönt att bara ta det lugnt för en gång skull! Förväntar mig att få rejält med färg imorgon, solen här är så mycket starkare än solen hemma!

Nu ska vi sova, vi hörs någon annan dag!

24 maj

2012-05-24 @ 22:24:12
Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev.. Det har bara inte blivit av. Men jag tänkte att jag skulle dela med mig av bilderna från förra helgen! I fredags så åt jag och Sandra på Cheesecake Factory, Johanna kom hit sent på kvällen och vi gick och la oss med en gång. Helgen spenderades i alla fall i Alexandria i solen och vi fick en fin bränna, sedan åkte vi till IKEA och på kvällen blev det Cheesecake Factory, igen.. haha. Det var väldigt roligt att ha Johanna här, har saknat henne sedan jag lämnade lilla Garnet Valley!

På söndagen hade jag riktigt roligt!! Äventyret som vi skulle på blev inte av, men det blir förhoppningsvis av om en vecka. Men jag fick umgås med tre riktigt goa tjejer och vi hade jättekul ihop ändå, det blev en liten roadtrip!

I veckan har det inte hänt jättemycket, jag har jobbat på som vanligt.. Haft lite playdates och på kvällarna umgåtts med vänner!
Och herregud, på söndag har jag varit i USA i tre månader!


Åh, underbara helg

2012-05-18 @ 06:03:26
Åh, det är fredag imorgon och det finns verkligen ingen bättre känsla än den jag har nu! Denna helgen kommer bli SÅ bra! Imorgon kommer min bästa Johanna hit från Philly och hälsar på, så jag ska åka och hämta henne på Union Station senare på kvällen! Men innan dess så är det en arbetsdag som antagligen kommer vara ganska lugn med en eftermiddag i parken om vädret tillåter. Sedan så sa min värdmamma att hon antagligen kommer hem tidigare, vilket betyder att jag slutar när hon kommer hem, yay! Och sedan så kommer Sandra hit och då ska vi ha Tacokväll, igen, och bara chilla innan vi ska åka och hämta Johanna.
På lördag så har vi lite planer som jag tror kommer bli bra! Och på söndag har vi STORA PLANER.. herregud jag är SÅ nervös! Ni får inte veta vad det är än, så vi håller det lite hemligt.. För jag vill inte dela med mig innan jag har gjort det, så att jag kan vara stolt! Haha.

I veckan har det inte hänt jättemycket spännande saker, jag har jobbat, träffat kompisar och allt det där vanliga. Har dock kämpat väldigt mycket med känslan av att bara vilja boka första bästa flygbiljett och åka hem.. Vilket är så jäkla jobbigt, för jag blir så förvirrad! Men förhoppningsvis löser det sig!
Ikväll hade jag bestämt mig för hemmakväll, men fick ett sms av en kompis som frågade om jag ville följa med och äta, vilket var väldigt trevligt! Jag träffade även en ny tjej som kom hit för en månad sedan och det är alltid roligt att träffa nya människor! Vi gick även och åt Frozen Yoghurt, som var lika gott som vanligt!

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen! Jag kommer antagligen inte ha tid att skriva i helgen, så vi hörs nästa vecka! Men ni får ha en toppenhelg, det tänker jag ha!

Har glömt säga att jag är blond igen, men det var det nog många som visste redan..

Fin söndag

2012-05-14 @ 05:02:34
Min söndag har varit himla bra. Vid klockan ett åkte jag och hämtade upp Hanna innan vi åkte till affären och handlade lite godsaker, bland annat jordgubbar och nutella, innan vi åkte vidare mot Georgetown där vi skulle ha vår lilla picknick. Det var väldigt fint väder fram till lite på eftermiddagen då det blev ganska molnigt, men det var fortfarande väldigt varmt ute! Det var väldigt mysigt att bara sitta vid hamnen och ta det lugnt och prata. Jag behövde verkligen en sånhär helg, då jag bara har tagit det lugnt och slappat!

När det började bli lite sämre väder så åkte vi vidare och besökte Arlington Cemetery som är en jättestor kyrkogård där det ligger okända soldater begravda samt att John F. Kennedy ligger begravd där. Vi gick runt där i kanske en timma, men det var så himla stort att vi nog inte ens hann med en liten del av den! Men det var intressant att se!

Lägger in lite bilder från dagen! Kom även på att jag måste ändra min header, eftersom det fortfarande står att jag är au pair i Philadelphia, vilket inte stämmer så bra längre!
Men imorgon är det måndag, vilket betyder ny arbetsvecka. Därför ska jag ta mig i kragen och sova i tid idag!
Vi hörs snart!

John F. Kennedys gravplats.

Veckan som gått

2012-05-13 @ 17:44:58
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen och jag kände att det var dags. Den senaste veckan har det dock inte hänt jättemycket.. Jag har umgåtts med Sandra ganska mycket, vi har haft playdates med våra värdbarn vilket har varit toppen eftersom att både barnen och jag och Sandra tycker att det är mycket roligare! Haha. I tisdagskväll så blev jag även sjuk.. Och det var inte bara en liten förkylning utan jag blev magsjuk, och fy fan.. Det är det värsta jag vet. Och när man är här borta och inte har sina föräldrar som kan ta hand om en så känner man sig ganska ensam.. Men i torsdags så kom Sandra över för att hålla mig sällskap här hemma, så vi kollade lite tv och bara tog det lugnt. På fredagen mådde jag mycket bättre och på kvällen åkte jag hem till Sandra och vi hade tacokväll! Det smakade såklart inte som hemma, men det var jättegott! Så hela denna veckan har egentligen vara väldigt lugn, vilket har varit jätteskönt!

Igår så åkte jag och Hanna till Alexandria och bara njöt av det underbara vädret! Det var ca 25-30 grader och soligt, hur bra som helst! Så vi köpte Frozen Yoghurt och gick till hamnen och satte oss. Alexandria är en väldigt mysig stad och påminner faktiskt lite om Georgetown, det jag älskar är att det finns en hamn där man kan sitta i gräset och bara ta det lugnt. Det påminner lite om hemma faktiskt, väldigt mysigt!
Idag så tror jag att jag och Hanna ska göra ungefär samma sak som igår.. haha! Vi ska köpa något gott och åka någonstans och ha picknick i solen!

Min nya favorit.. Mocha Cookie Crumble Frappucino!

Jobbig dag i parken med playdate och ca 25 graders värme!

Min nya pärla! Kör denna snygging på min fritid, världens bästa bil!

Tacos!











Shopping och IKEA

2012-05-06 @ 06:15:06
Imorse gick jag upp ganska tidigt för att sätta mig i bilen och åka till Sandra. Vi bor inte jättenära varandra, utan det tar ca 20-30 minuter att åka mellan oss. Men det gör inte så mycket tycker jag, vi har turats om att åka till varandra vilket gör det mycket lättare! När jag kom dit så åkte vi direkt till Potomac Mills, som är ett slags köpcentrum i närheten av där hon bor. Men det finns även lite outlets där också! Vi gick till Forever21 och spenderade ca 1-2 timmar där kanske.. haha! Sedan blev det H&M och en affär till innan det var dags att åka tillbaka hem till Sandra eftersom hon började jobba.

Vi bestämde att jag skulle stanna kvar och vara med henne medan hon jobbade. Så vi tog hennes värdbarn och åkte till IKEA för att äta lite mat och kolla runt lite. Och till lunch blev det självklart köttbullar, potatismos, gräddsås och lingon! Och de hade kvar påskmust, vilket jag var tvungen att dricka.. Guuud så gott det var!
I alla fall, jag har börjat fundera på hur jag vill göra mitt rum här lite mer personligt, men har inte riktigt kommit på vad jag vill göra.. Men jag visste att jag ville ha två ramar att sätta in foton i. Så nu har jag fixat det och jag är väldigt nöjd med de fina fotona på världens bästa familj plus min finaste vovve som nu står på min byrå♥ Idag har det faktiskt varit riktigt jobbigt med hemlängtan och allt det där jobbiga. Jag har väldigt ofta upp och ner dagar, även om de flesta dagarna är bra! Men när jag väl har hemlängtan, då är det en rejäl jäkla hemlängtan! Men det är bara att försöka hålla sig sysselsatt och bara ta sig igenom det!

Så idag blev det ganska mycket shopping. Men jag har även köpt nya träningskläder, vilket jag var i stort behov av.. Speciellt ett par shorts! Sedan kunde jag inte heller låta bli att köpa chokladbollar på IKEA, de är riktigt goda och smakar precis som chokladbollarna hemma. Mums!

Nu ikväll har jag inte gjort mycket alls, vilket har varit så skönt! Jag skulle egentligen följt med Sandra och hennes vänner på en födelsedagsfest någonstans i Arlington, men det blev så himla krångligt till slut eftersom jag skulle behöva ta taxi dit och hem osv.. Det skulle kosta 60 dollar, vilket jag inte riktigt hade lust att betala när jag var ensam. Men jag har fixat lite på mitt rum, pratat ganska mycket med min värdmamma när hon kom hem och så har jag kollat på Vänner.

Jag kom på att sedan jag kom hit för ca två månader sedan, så har jag kanske suttit hemma och bara tagit det lugnt en eller två gånger. Och därför tror jag att jag var i stort behov av en hemmakväll. Imorgon ska jag sova ut och direkt när jag vaknar åka till gymmet. Någon gång senare ska jag träffa Sandra, vi ska sen på au pair möte och spela minigolf och sedan bara hänga här hemma. På kvällen ska jag köra in till DC för första gången för att jag har lovat Hanna att jag ska hämta henne på Union Station.. Vi får se hur det går, haha!

Långklänningar från H&M och Forever21.
Forever21.
Forever21.
De nya träningskläderna! Shorts från H&M och linne från Forever21.
Mina fina foton!

En vecka

2012-05-04 @ 15:08:42
Idag har jag varit en vecka i den nya värdfamiljen. Allt känns bra hittills och jag håller tummarna för att det forstätter kännas så!

I veckan har jag försökt hålla mig så sysselsatt som möjligt och träffat nya människor, så att jag har vänner här borta också! Igår kväll träffade jag en tjej som heter Sandra, vi köpte mat och satte oss i en park i det fina vädret. Sedan satte vi oss på uteserveringen på Starbucks, där vi satt i några timmar och det var riktigt trevligt!

Idag var jag ledig från klockan elva, eftersom jag jobbade hela dagen och kvällen i söndags. Så dagen spenderades med att sätta ihop min nya säng och bara ta det lugnt, för att jag är så himla trött efter denna veckan! Sedan åkte jag till gymmet med Christine och fixade äntligen ett gymkort. Det bästa är att man får gratis personlig träning tre gånger, vilket jag tror kommer hjälpa mig jättemycket, eftersom jag då får sagt till mig vad jag måste göra för att nå mina mål. Jag ska dit imorgon igen och träna lite på egen hand och kanske boka in en tid med en tränare nästa vecka..

Efter träningen så mötte jag och Christine upp Sandra och åkte till Tyson's Corner, som är ett jättestort köpcentrum precis här där jag bor. Vi gick in på Forever21 där jag köpte en jättefin svart långklänning, ett linne att träna i samt ett mintgrönt nagellack. Allt på Forever21 är så himla billigt, vilket är grymt!
Efteråt mötte vi upp Christines kompisar och åkte till Cheesecake Factory. Det var väldigt trevligt och roligt att träffa lite nytt folk! Resten av kvällen spenderades på en bar någonstans här i närheten.. haha! Vet inte riktigt vart vi var, men det var trevligt det också. Fick återigen frågan om jag är arg, för att jag hela tiden ser så himla arg ut.. Haha? En av dem sa att han spelade amerikansk fotboll, och hade en position där han "slår" de andra ganska så hårt.. Och han sa att han var rädd för mig? Jag kan faktiskt inte hjälpa att jag inte ser asglad ut när jag bara är vanlig.. haha!

När klockan började bli ganska mycket då var det dags att köra hemåt! Imorgon ska jag upp hyfsat tidigt för att åka ner till Sandra och följa med henne på lite shopping.. Jag tror att det var någon outlet och det hade ju varit helt awesome! Så nu ska jag sova, så att jag får min timmar inatt!

Vi hörs!

Georgetown & första arbetsdagen

2012-05-01 @ 06:13:07
Så, igår var jag alltså i Georgetown med Hanna. Jag åkte och hämtade upp henne, hon bor ca tio minuter ifrån mig så det är väldigt nära. Efter lite velande i trafiken och en missvisande GPS så hittade jag till slut hennes hus. Det är ganska mycket mer trafik här än vad det var på det förra stället jag bodde på, men det gör det bara mycket roligare att köra! I alla fall så åkte vi till Georgetown och tänkte spendera dagen där i det fina vädret. När vi kom fram gick vi direkt till Georgetown Cupcakes som tydligen är känt från film.. Vi köpte varsin Chocolate Coconut Cupcake och gick sedan ner till vattnet/hamnen och satte oss i gräset. Jag tror att det var ca 25 grader med en strålande sol, underbart! Vi satt kvar där ett bra tag och bara njöt i solen, så nu har man börjat jobba på sin bränna också!

Vi strosade sedan runt lite i staden, kollade i affärer och sådär. Sedan bestämde vi oss för att äta middag och hittade en restaurang med en jättemysig uteservering. Efteråt åkte vi till Tyson's Corner och sedan körde jag hem henne, innan jag åkte tillbaka hem till mig! Jag hade en väldigt bra söndag och var i väldigt gott sällskap! Det var himla roligt att träffa Hanna igen efter två månader.

Idag jobbade jag första dagen själv här i nya värdfamiljen. Det gick väldigt bra och barnen var även idag väldigt enkla att ta hand om. Den äldsta är i skolan mellan 9-12 på dagarna så de timmarna har jag bara lilltjejen, så vi kollade på en film på morgonen, sedan tog hon en dusch.. Vilket hon älskar så hon stod där i typ kanske, 40 minuter.. haha! Sedan målade vi lite och lekte med hennes dockor innan det var dags att gå ut till skolbussen och hämta hennes bror. Resten av dagen flöt på bra och vi höll oss sysselsatta! Jag fick måla hennes naglar och tånaglar rosa, och hela tiden sa hon "I just looove pink!"

Nu ikväll så åkte jag iväg och hämtade upp en tjej från Australien som också är ny här, sedan åkte vi och hämtade Christine innan vi åkte och åt middag. Sedan åkte vi vidare till ett café eller vad man ska kalla det, en lokalpub kanske? Haha.. jag vet inte. I alla fall så var det väldigt mysigt där med mycket folk och livemusik, så dit kommer vi definitivt åka tillbaka någon kväll.

Jag lägger in lite bilder från ett av mina nya favoritställen, Georgetown!

Den snygga bilden inne på Abercrombie & Fitch!!





RSS 2.0